InstagramПортугалия открива най-дългия в света висящ мост за пешеходци, който

...
 InstagramПортугалия открива най-дългия в света висящ мост за пешеходци, който
Коментари Харесай

Португалия открива най-дългия в света висящ мост за пешеходци


 Instagram

Португалия открива най-дългия в света провесен мост за пешеходци, който наподобява безусловно ужасяващо, написа английският вестник The Sun.

Ако го посетите, не забравяйте един съвет: не гледайте надолу.

Според The ​​Sun в действителност плашещият провесен мост, който е дълъг 515 метра, носи името 516 Arouca.

Той ще бъде открит скоро в Португалия и наподобява като атракция, която сигурно ще притегли търсачите на мощни чувства на тълпи.



С тази дължина оборудването ще се трансформира в най-дългия провесен мост за пешеходци в света, извествайки от първото място  Charles Kuonen в Швейцария, който се простира на 494 метра и е отворен през 2017 година, съгласно The ​​Sun.

516 Arouca обаче е освен дълъг - той е ситуиран на 175 метра над земята, свързвайки водопада Агуейрас и дефилето Паива.

Това не е място за посещаване, в случай че се страхувате от височини.

Самият мост е построен от стоманени кабели и железна решетка, тъй че е малко по-малко отблъскващ от впечатляващите мостове със стъклено дъно, които са изключително известни в Китай.

Най-дългият в света мост със стъклено дъно е 526 метра и се простира през река Lianjiang в Хуанчуан, южната част на Китай. Състои се от три пласта ламинирано стъкло с дебелина към 4.3 см.

516 Arouca е окачен сред две V-образни бетонни кули от двете страни, леко висящ в средата. Всеки пешеходец има сред пет и 10 минути, с цел да премине през него, без да стопира.

Ако сте задоволително смели, с цел да преминете през моста, ще видите някои от най-прекрасните гледки в света.

Съоръжението се намира на към час от Порто, което го прави извънредно комфортно за туристи и локални поданици, които търсят тръпка.

Новият мост се строи от 2016 година, само че евентуално ще отвори порти през 2021 година. Точната дата към момента не е ясна./ profit.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР